Emotion | A case to die for Ga naar main content
Centraal Beheer
A case to die for
Klant
design conceptontwikkeling activatie

Het intermediair wordt ieder jaar getrakteerd op een mooie verrassing van Centraal Beheer. Iets wat de adviseurs even uit de work mode haalt met een geweldige activiteit. En dat kan van alles zijn, als het maar positief is én die kenmerkende knipoog van Centraal Beheer bevat. Wat het moest zijn in het voorjaar van 2023? Dat mochten wij bedenken.

De uitdaging

Een opdracht met weinig kaders dus. Al moest de activiteit wel op een of andere manier verband houden met de producten voor het intermediair. En dan moet je denken aan hypotheken, overlijdensrisicoverzekeringen en aanvullend pensioen. Producten die om de centen draaien dus. Hoe bouw je daar nou een leuke activiteit omheen, die ervoor zorgt dat adviseurs juist even loskomen van hun werkzaamheden met deze producten?

Tussenbeeld Case 4

Onze aanpak

Door de producten een rol te geven in een spannend moordspel. Als motief. We schreven een verhaal rondom de steenrijke en verdwenen vastgoedmagnaat Cornelis Bouffon én zijn nabestaanden, die allemaal op gespannen voet met hem staan en zo hun eigen redenen hebben om hem iets aan te doen. Bijvoorbeeld vanwege die torenhoge erfenis, de uitkeringen van zijn aanvullend pensioen of zijn overlijdensrisicoverzekering.

Pin board
Logo Case 4

Aan de adviseurs om uit te zoeken wat er is gebeurd. De oplossing ligt diep weggestopt in een escape kist, vol met puzzels die elk een stukje van de waarheid prijsgeven. De kist is ontworpen en geproduceerd door Kraak de Kist en door ons vormgegeven als het antieke kabinet van Cornelis Bouffon, waarin hij zijn diepste geheimen bewaart. Ook de inhoud, zoals alle verdachtenprofielen, het bewijsmateriaal en alle clues, zijn door ons in een mysterieus whodunit-jasje gestoken.

Split

Resultaat

De kist ging door heel het land en leidde tot veel positieve reacties onder alle adviseurs die zich over deze merkwaardige zaak hebben gebogen. En met succes. Want met een gemiddelde speelduur van drie kwartier was het effe puzzelen, maar uiteindelijk wisten alle adviseurs het te schoppen tot het laatste compartiment, waar de verrassende ontknoping van het moordmysterie op hen wachtte.

Train
Photos Case CB best
Split 4

Meer weten over deze campagne?

Peter praat je bij!

Peter profielfoto
Peter, Communicatieadviseur
KIST END