Emotion | Centraal Beheer Ga naar main content
Centraal Beheer
Een nieuwe propositie
voor HR-professionals
Klant
campagne content

Een loopbaan vol werkplezier, dat gun je toch iedereen? Maar hoe zorg je dat medewerkers aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid? Met Lekker Bezig natuurlijk! De praktische totaalaanpak van Centraal Beheer. Tijd voor een campagne.

De uitdaging

Centraal Beheer heeft een nieuwe propositie ontwikkeld: Lekker Bezig. Een totaalaanpak voor duurzame inzetbaarheid met een handige app waarmee medewerkers zelf aan de slag gaan en inzicht krijgen in hun ontwikkeling. Na een succesvolle pilotfase was het tijd om met Lekker Bezig de markt op te gaan. Het doel? Meer leads en tegelijkertijd zo veel mogelijk leren om de dienst te optimaliseren.

De vraag aan Emotion? Ontwikkel een communicatieconcept waarmee we Lekker Bezig goed neerzetten, help ons bij het inrichten van de conversiefunnel en maak op basis daarvan een campagne gericht op HR-professionals.

Onze aanpak

Voor een aansprekend creatief concept zijn we in de huid gekropen van de primaire doelgroep: HR-managers. We hoeven hen niet uit te leggen dat duurzame inzetbaarheid een belangrijk thema is. Dat is hun vak! We spreken hen daarom aan op hun deskundigheid en hun intrinsieke behoefte om medewerkers verder te helpen. Hieruit rolde de key-message: Help je medewerker van morgen, vandaag al op weg. Het campagnebeeld met dynamische pijlen staat symbool voor de weg naar duurzame inzetbaarheid.

Tijdens een werksessie hebben we samen de conversiefunnel ontleed. Aan welke content heeft de doelgroep behoefte en op welk moment? Aan de hand daarvan ontwikkelden we diverse communicatiemiddelen, waaronder een animatievideo waarin we Lekker Bezig in 1 minuut uitleggen.

Om deze video te zien zullen de marketing cookies geaccepteerd moeten worden.

Beheer mijn cookies Of bekijk de video op youtube.com

Resultaat

Na drie weken campagne voeren zien we een flinke toename van het aantal bezoekers op de website (+300%) en het aantal brochureaanvragen (+1400%). Ook zijn er meer gespreksaanvragen van werkgevers die geïnteresseerd zijn in Lekker Bezig. De campagne doet zijn werk! Daarnaast levert de campagne nuttige kennis op over de sectoren waar Lekker Bezig aanslaat en over de kanalen waarmee we de doelgroep het best kunnen bereiken. Mooie inzichten waar we veel van leren en op basis waarvan we verder bouwen. Kortom: Lekker Bezig!

Meer weten?

Wil je ook lekker bezig met een concept of campagne? Of meer weten over deze case? Neem dan contact op met Thijs.

Thijs, Account director