Emotion | Het Biljoenbad, een merk waar je energie van krijgt Ga naar main content
Gemeente Rheden
Biljoenbad, een merk waar je energie van krijgt
Klant
merkontwikkeling website

In de gemeente Rheden komt een bijzonder zwembad: het Biljoenbad. Een zwembad voor iedere levensfase, met speciale aandacht voor herstel en gezondheid. Echt een voorbeeld voor ons land. Maar met alleen een uniek zwembadconcept krijg je mensen niet het water in. Wel met een sterk merk waar je energie van krijgt. Daar hielpen wij bij.

De uitdaging

Een gloednieuw concept in de zwembadbranche vraagt om een scherpe marketingstrategie. Eén opgesteld door mede-vakidioot Aalders Merk en Marketing. Maar hoe vertaalt die strategie zich naar een herkenbaar merk waar de doelgroep zich door aangesproken voelt? Een mooie klus voor onze grafisch vormgever Daan en communicatieadviseur Mieke.

Onze aanpak

Een succesvol concept leunt op belangrijke inzichten. In plaats van focus te leggen op het dienstenaanbod, keken we naar de voordelen voor de gebruiker. Want zwemmen is niet alleen baantjes trekken of een duik in het diepe. Het gaat om gezond blijven, fit worden en ontspannen. Echt een plek om op te laden. Kortom, een krachtige merkessentie: energie!

Logo Biljoenbad

Energie voor iedereen

En dat zie je terug in alle communicatie van het Biljoenbad. Met een nieuw ontwikkeld Mental en Visual Brand is er een fundament gelegd. Eén die ‘beweging’ en ‘energie’ oproept. Daan is verantwoordelijk voor de stijl: “Zwembaden maken vaak gebruik van typische elementen, denk aan waterspetters en golven. Wij kozen voor een andere weg. Met dynamische typografie, een sterke beeldtaal en een onderscheidende kleurencombinatie gaven we het Biljoenbad de uitstraling die het verdient. Een uitstraling waar je energie van krijgt!”

“Naast de basiskleuren, gebruiken we een aantal kleuren om de segmenten binnen het zwembad te verduidelijken. Communiceren we over therapeutische zwemlessen, dan zie je blauwe elementen terug. Gaat het over sport, dan komt vooral de kleur rood terug. Uiteraard allemaal volgens de richtlijnen van Drempelvrij, om zo alle doelgroepen goed te kunnen bereiken.” Deze basis verwerkten we daarna in een overkoepelend communicatieconcept, met als centrale belofte: Biljoenbad, een bad vol energie!

Payoff Biljoenbad Breed

Resultaat

Missie geslaagd? Dat denken wij wel! Mieke: “Het merkconcept staat als een huis en er is focus en consistentie in alle communicatie. Van website tot openingscampagne en van social post tot informatiefolder. Allemaal gebruiksvriendelijk, rekening houdend met mensen met een beperking. Hiermee liggen de handvatten er om dit prachtige zwembad verder een relevant en onderscheidend gezicht te geven. De komende tijd gaan we daar verder mee aan de slag!”

Net als bij de gemeente Rheden staat digitale toegankelijkheid bij ons hoog op de agenda. Wij vinden eigenlijk dat veel meer organisaties dit als uitgangspunt moeten hebben. Mieke schreef hier eerder al de blog over Is jouw website wel voor iedereen?.

Carousel 2
Carousel 4
Carousel 1

Meer weten?

Communicatieadviseur Mieke heeft met veel energie aan het Biljoenbad gewerkt. Ze vertelt je er graag meer over.

Mieke
Mieke, Communicatieadviseur