Emotion | GreenBlocks Ga naar main content
GreenBlocks
Een nieuw merk voor een sterke concurrentiepositie
Klant

GreenBlocks heeft iets unieks in handen. De enige 100% circulaire palletklossen, gemaakt van zelf ingezameld afvalhout. Palletklossen? Ja, je weet wel: blokken die de planken van pallets bij elkaar houden. En dan dus volledig opgebouwd uit gerecycled afvalhout. Een fantastisch product, waarmee de palletbranche mooie stappen kan maken naar circulariteit. Wij hielpen GreenBlocks bij het bouwen van een mooi merk.

Logo Greenblocks

Uitdaging

GreenBlocks is onderdeel van PreZero, specialist in afvalinzameling en recyclingsoplossingen, waarvan de circulaire palletklos er één is. “Om een sterke concurrentiepositie in te nemen in de palletbranche, wordt GreenBlocks in de markt gezet als autonoom merk. Met een eigen logo, visuele identiteit, huisstijl en website dus. Ons is gevraagd dat nieuwe merk te ontwikkelen en te vermarkten”, zegt Stephanie, die als projectmanager bij het project betrokken was.

Onze aanpak

Dat begint met de ontwikkeling van een logo. Op basis van alle klantwensen en relevante markt- en productinformatie maakten we keuzes op het gebied van kleurgebruik en typografie. Deze keuzes vertaalden we naar een sterk, herkenbaar beeldmerk, dat in vorm en kleur nauw aansluit op de merknaam.

De nieuwe website is ontwikkeld op basis van onze eigen methodiek: de kick-start. Dit houdt in dat we in een zeer snelle doorlooptijd van 10 werkdagen toewerken naar een conversiegerichte one-page, in nauwe samenwerking met de klant. Belangrijk element van de website: de corporate video – ontwikkeld in samenwerking met SK Productions – waarin we alle voordelen van GreenBlocks prachtig in beeld brengen.

Om deze video te zien zullen de marketing cookies geaccepteerd moeten worden.

Beheer mijn cookies Of bekijk de video op youtube.com

Resultaat

Naast de website, ontwikkelden we diverse andere middelen en huisstijldragers, waaronder visitekaartjes, briefpapier en een e-mailhandtekening. Hiermee ligt er een stevige basis om GreenBlocks onderscheidend in de markt te zetten met een geheel eigen identiteit.

Visitekaartjes mockup2

Giedo Kup, Senior Propositie Marketeer bij PreZero: “Bij het vermarkten van GreenBlocks zijn ontzettend veel stakeholders betrokken. Ieder met zijn eigen belang en achtergrond. Het is Emotion gelukt om op enthousiaste wijze de groep bij het creatieproces te betrekken wat heeft geleid tot een eindresultaat waar iedereen blij van wordt!”

Meer weten?

Meer weten over deze case? Of zelf aan de slag met merkontwikkeling? Bel even met Stephanie.