Gemeente Wassenaar
klik en klaar in Wassenaar
Klant
design campagne

De gemeente Wassenaar is voor zijn inwoners altijd op zoek naar verbetering. Of dat nu gaat om het verbeteren van de fietspaden of het onder de aandacht brengen van de onlineĀ dienstverlening.

Uitdaging

Veel mensen in Wassenaar regelden hun gemeentezaken nog offline. Voor het aanvragen van een vergunning of een uittreksel bevolkingsregister kwamen ze naar het gemeentehuis, terwijl de online dienstverlening prima in orde is. Je kunt er bijna alles regelen. Dat moest anders.

714 Dm Klikenklaar
klik en klaar in Wassenaar
Youtube plaatst en beheert cookies voor het afspelen van deze video.
Klik hier voor meer informatie
Open de video op youtube.com

Onze aanpak

Wij ontwikkelden het concept Klik & Klaar, om het gemak van online dienstverlening aan te geven. Doel van de campagne: met een heldere, duidelijke boodschap mensen aansporen zich van offline naar online te bewegen. De campagne begon zacht op Facebook, een week later gevolgd door een opvallende DM huis-aan-huis en een outdoor-campagne met een bereik tot 76%. De medewerkers aan de balie waren ook belangrijk voor het uitdragen van de boodschap. Zij spreken dagelijks mensen en wij zorgden voor een eenduidig verhaal.

Resultaat

De Facebook-campagne heeft het goed gedaan. In Wassenaar hebben 18.000 mensen het campagnefilmpje gezien. En de eerste indicaties gaven aan dat het aantal digitale aanvragen met 34% gestegen is. Meer concrete cijfers volgen.

Meer weten?

Neem contact op met Thijs, hij vertelt maar wat graag over dit project!

Thijs, Account director