Sneeuwhoogte.nl
let it snow, let it snow
Klant
development app

De voorpret voor je wintersport begint hier. Want sneeuwhoogte is de nummer één wintersport site en app.

Uitdaging

Al jaren ontwikkelen we voor Sneeuwhoogte.nl apps en onderdelen van de website. Na jaren van organische groei, kwam er steeds meer nadruk te liggen op het binden van gebruikers en het creëren van een community. Op basis daarvan kwamen er steeds nieuwe functionaliteiten bij. Met name in de apps.

904 Phone Sneeuwhoogte
I Stock 637078978

Onze aanpak

Bij het ontwikkelen van apps moet je met veel rekening houden. Werkt het op iOS, op Android, op telefoons en tablets, verticaal en in landscape modus, et cetera. Dat heeft allemaal invloed op het design en de technische ontwikkeling. Daarom hebben we echt de tijd genomen om iets goeds te ontwikkelen. We hebben regelmatig bèta-versies opgeleverd die door een aantal testers uitvoerig zijn geprobeerd.

Dat heeft een mooie, complete app opgeleverd. Nu krijg je bijvoorbeeld push-notificaties als er verse sneeuw valt in je favoriete skigebied, zijn er weerberichten per dorp en bekijk je live via een webcam hoe je piste erbij ligt. En om het community-gevoel te vergoten kun je wintersportvrienden toevoegen, reageren op foto's van anderen en is er een top 50 van foto's uit de skigebieden.

Resultaat

De app is er voor Android en iPhone en heeft inmiddels honderdduizenden actieve gebruikers. Samen hebben de apps ruim 90 miljoen schermweergaves gehad sinds de lancering. En niet onbelangrijk: de rating in de app-winkels is goed met gemiddeld 4,5 van de 5 sterren.

2220 App Screens

Meer weten?

Neem contact op met Gerhard, hij vertelt maar wat graag over dit project