SUEZ
Van festivaltent naar anderhalve meter werkplek
Klant
design branded content campagne social media

SUEZ merkt dat ze op dit moment moeilijk contact kunnen houden met het mkb door de coronacrisis. Dat is jammer, want SUEZ kan ook nu ondernemers goed helpen. Ze sloegen de handen ineen met KarTent en zijn zo samen een mooi project gestart voor een veilige anderhalve meter werkplek. Maar hoe breng je zo’n tof idee aan de man bij je klanten?

Uitdaging

KarTent maakt festivaltenten van gerecycled karton, die je o.a. kunt tegenkomen op de Zwarte Cross. Maar door corona bleven zij zitten met een loods vol ongebruikte festivaltenten. Wat doe je dan? Daar wist KarTent wel raad mee! Van festivaltenten kun je prima voordelige én duurzame hulpmiddelen maken voor een veilige werkplek op kantoor. Bij SUEZ vonden ze dit zo'n mooi en duurzaam idee, dat ze aanhaakten bij dit initiatief. En zo'n mooi verhaal vraagt om een sterke campagne. Aan onze projectmanager Elles om daar een succes van te maken.

Sticker3X
Karbin Kantoor

Onze aanpak

SUEZ en KarTent zorgen samen voor een duurzame anderhalve meter werkplek. Denk aan afvalbakken, scheidingswanden, laptopstandaards en workstations gemaakt van kartonnen festivaltenten. Door de producten van KarTent aan te bieden aan klanten, slaat SUEZ twee vliegen in een klap. Ondernemers worden geholpen met slimme, voordelige en duurzame oplossingen voor een anderhalve meter werkplek én SUEZ helpt KarTent met de verkoop van de producten. Uiteraard belangeloos.

Van festivaltent naar veilige werkplek

Projectmanager Elles ging aan de slag met ons creatieve team. “Bij zo’n geweldig initiatief hoort ook een mooi concept: van festivaltent naar veilige werkplek. Het inspirerende verhaal van KarTent en hun festivaltenten stonden hierbij centraal. En ook de opbouw voor de gehele campagne dachten we uit. Van persbericht tot EDM en van social media campagne tot video’s en containerhangers."

Ipad Social
Tussenschot 4Kopie

Resultaat

Accountmanagers stonden te springen om met een mooi en relevant verhaal hun klanten weer op te zoeken. Met als resultaat flink wat bestellingen. “Nog waardevoller waren misschien wel de gesprekken die de accountmanagers van SUEZ weer voerden met hun klanten. Niet alleen over de uitdagingen tijdens de coronacrisis, maar ook over hoe SUEZ de ondernemers juist nu kan helpen.” De campagne sluit daarnaast perfect aan bij waar SUEZ voor staat: afval is waardevol. Want van afval kun je zoveel mooie, nieuwe producten maken. Van gerecycled karton maak je festivaltenten die vervolgens een scheidingswand worden. En is de coronacrisis voorbij? Dan gooi je die scheidingswanden gewoon bij het oud papier. Dan komt SUEZ het weer ophalen. En daar worden dan weer nieuwe producten van gemaakt. Mooi verhaal, toch? 

Benieuwd naar de ervaringen van de ondernemers? We schreven er ook nog twee klantcases over voor SUEZ. 

Door corona is contact houden met klanten best lastig geworden. Lukt het jouw accountmanagers om binding te houden met of te investeren in (potentiële) klanten? Juist nu dat zo hard nodig is? Bij Emotion hebben we hier veel ervaring mee en helpen we je graag met een mooie online oplossing: een digitaal magazine. In ons eigen magazine lees je daar meer over.

Meer weten?

Wil je nou nog veel meer weten over dit project? Projectmanager Elles vertelt je er graag meer over.  

Bel 055 522 15 25 of mail elles@emotion.nl