Emotion | Nieuw hoofdstuk voor Emotion Ga naar main content
Leestijd 3 min

Nieuw hoofdstuk voor Emotion

We hebben tof nieuws! We hebben een nieuwe directie, vanaf 1 januari eigenlijk al. Of ja, nieuw? Dat valt ook wel weer mee. De dagelijkse leiding komt in handen van Thijs, Sylvia en Franklin. Marc blijft nog steeds betrokken bij Emotion als ondernemer en strateeg. We hebben er achter de schermen het afgelopen jaar met z’n allen hard aan gewerkt, maar we zijn 100% klaar voor een nieuwe hoofdstuk in het Emotion boek.

Hoe het ooit begon

In 2004 startte Marc Emotion met 5 collega’s. Een klein, enthousiast reclamebureau dat het vooral anders ging doen. Naast heel goed werk maken voor onze klanten, wilden we een geweldige werkplek zijn voor onze medewerkers. Ook wilden we actief met onze kennis en energie de wereld een klein beetje mooier maken. Het moest anders dan alles wat we tot dan toe gezien hadden. Minder saai, minder regels, meer plezier, meer ondernemerschap, meer energie en meer samen. We wilden een creatieve plek creëren die voor collega’s, klanten en partners een beetje voelt als thuis. Nu, 15 jaar later denken we dat we in best wat dingen aardig geslaagd zijn. Natuurlijk hebben we ook een redelijke serie mislukkingen op onze naam staan, maar daar vertellen we je wel een keer tijdens een biertje over. Zijn namelijk ook best mooie verhalen, waar we veel van geleerd hebben.

Flink gegroeid

De laatste jaren zijn we flink gegroeid. Van 5 naar 35 medewerkers, verspreid over meerdere bedrijven en locaties. Mooi natuurlijk, maar we merkten ook dat er meer management nodig is om dat allemaal een beetje soepel te laten verlopen. Zo’n anderhalf jaar geleden kwam Marc tot de conclusie dat hij zelf niet zo’n hele geweldige manager is en dat hij daar ook weinig plezier aan beleefde. Dus besloten we dat er een nieuwe structuur en vaardigheden nodig waren om Emotion klaar voor de toekomst te maken. We hebben er achter de schermen het afgelopen jaar met z’n allen hard aan gewerkt, maar we zijn 100% klaar voor een nieuwe episode in het Emotion boek.

Even voorstellen: onze nieuwe directie

Tijd om onze nieuwe directie aan je voor te stellen. Laten we beginnen met Sylvia, ons “ze doet eigenlijk alles wat niet met reclame en marketing te maken heeft” directielid. Ze heeft een stevige achtergrond als accountant en heeft bij Emotion de stap gemaakt naar de menskant. Je snapt het al, Sylvia gaat over onze financiën en het welzijn van onze mensen. Naast een druk gezinsleven doet ze er ook gewoon nog een MBA-opleiding bij. Powervrouw met een passie voor mensen, die liever een beetje op de achtergrond blijft. Sylvia werkt sinds 8 jaar bij Emotion en is vanaf nu director finance & people. En dan Thijs. Voor de meeste een bekende verschijning, want Thijs werkt al weer 13 jaar met hart en ziel bij Emotion. Immer positieve en behulpzame “Yes, we can” adviseur die nog nooit een klant teleurstelde. Altijd op zoek naar muzikale en culinaire avonturen met vriendin en kids. Thijs gaat zich in de nieuwe directie als account director vanzelfsprekend hard maken voor hele tevreden Emotion-klanten. Franklin kennen we al meer dan 10 jaar als medebestuurslid van Marketing Minds en ook een tijdje als klant van Emotion. Hij begon vorig jaar bij Emotion eerst als adviseur en teamlead communicatie om alvast een beetje warm te draaien voor z’n rol in de directie. Franklin is van huis uit marketing strateeg die hiervoor onder andere bij Capacity, OAD en ASR werkte. Hij gaat als managing director de operatie aansturen, waarbij z’n ervaring met het coachen van mensen en teams heel mooi van pas komt. Typisch Franklin: Tukker, rasoptimist, vakidioot met humor, muziekgek en gezinsman met twee jonge apen en leuke vriendin. Zoals gezegd, Marc blijft betrokken bij Emotion als ondernemer en voor de strategie. Daarnaast zal hij meer tijd gaan besteden aan Appmanschap en Vuurmeesters. En uiteraard zal hij nog regelmatig opduiken bij projecten of om de directie en andere collega’s te ondersteunen.

Mt Social 1080X1080 2

Wat gaat er veranderen?

Je vraagt je natuurlijk af, wat gaat er veranderen? Op het eerste gezicht niet eens zoveel, want we hebben een goede basis waar we graag verder op gaan. Wel biedt de nieuwe structuur ons allemaal meer ruimte om onze dienstverlening te verbeteren en uit te breiden. En dat gaan we dan ook doen! Met de nieuwe structuur en directie zijn we klaar voor de toekomst. Samen met een geweldig team van collega’s, waarvan er velen al lang bij Emotion betrokken zijn, gaan we met een heel goed gevoel, veel plezier en nog meer energie verder bouwen aan ons bedrijf.

Tot snel!