Emotion | Emotion is a Great Place to Work Ga naar main content
Leestijd 5 min

Emotion is a Great Place to Work

Al toen we begonnen in 2004 wisten we één ding heel zeker: we willen een geweldige werkplek zijn. Een fijne, inspirerende plek waar het draait om lol, hard werken en liefde voor het vak. Een plek die een beetje voelt als thuis. En heel goed nieuws: dat we een geweldige werkplek zijn, is nu ook officieel bevestigd. Want we zijn gecertificeerd als een Great Place To Work.

GPTW Thinkhuman 2

Bovengemiddelde score

Great Place To Work meet al 35 jaar en inmiddels in ruim 60 landen het vertrouwen binnen organisaties. Het is hét certificaat voor bedrijven waar werknemers zich gewaardeerd voelen, energie krijgen van het werk, betrokken worden bij belangrijke beslissingen en lekker met elkaar samenwerken. Het wordt verstrekt aan werkgevers die in een onafhankelijk onderzoek, anoniem ingevuld door de eigen medewerkers, op diverse thema’s bovengemiddeld scoren.

Mensgericht bureau

Als onze Director hrm bouwt Sylvia al vanaf de dag dat ze hier negen jaar geleden begon aan de fijne werkplek die we zeggen te zijn. Sylvia: “Met onze positionering Think Human zetten we onszelf neer als een mensgericht bureau. Natuurlijk naar onze klanten toe, maar vooral ook naar onze eigen mensen. Dat betekent dat we een plek willen zijn waar je jezelf mag zijn, kunt doen waar je goed in bent én waar je de meeste energie van krijgt. Daarom werken we bijvoorbeeld met een Talenten Motivatie Analyse (TMA), waarmee we echt naar boven halen waar ieders interesses liggen. Waar word jij nou echt blij van? Als we dat weten, kunnen we daar op sturen.”

Erkenning

Een fijne werkplek ben je natuurlijk op de eerste plaats voor je eigen mensen. “En dus willen we die erkenning vooral van hen krijgen”, zegt Sylvia. “Een aantal jaren geleden hoorde ik van Great Place To Work. Een mooie toetsing van waar we mee bezig zijn, dacht ik direct. De afgelopen jaren hebben we extra ingezet op de thema’s die worden doorgelicht, zoals onboarding, vertrouwen en werkplezier. Met groepjes collega’s is gekeken wat goed gaat en waar ruimte is voor verbetering. Eén van de beslissingen die daaruit voortkwam, is om te gaan werken met teamleads, zodat er nog meer aandacht uitgaat naar medewerkers. En zo hebben we meer aangepakt. Dit najaar vonden we het tijd om te kijken waar we staan.”

“Bij Emotion is volop aandacht voor vitaliteit. We motiveren onze collega’s om meer te bewegen met een vitaliteitsprogramma én we trainen iedere dinsdagavond met elkaar.” – Raoul, Online Marketeer

Wisselwerking

Het certificaat komt niet uit de lucht vallen; er is de afgelopen jaren veel tijd en energie in geïnvesteerd. Niet alleen door het management maar ook door medewerkers zelf. “Het is een wisselwerking. Wij faciliteren een hoop, maar verwachten ook iets van onze mensen. Eigen regie, de wil om te ontwikkelen en de drive om elke dag het beste uit zichzelf, elkaar en klanten te halen bijvoorbeeld.” En dat heeft ons een score opgeleverd van 81% wat inhoudt dat 81% van alle vragen positief is beantwoord. Het certificaat wordt verstrekt bij een score vanaf 70%. Sylvia: “Vooral onze opleidingsmogelijkheden, openheid en betrokkenheid worden goed gewaardeerd. Heel waardevol: we weten ook wat nog aandacht verdient de komende tijd. De werk/privébalans bijvoorbeeld én we willen maatschappelijk nog meer impact maken, naast onze nopvertising.”

“Iedereen krijgt een persoonlijk budget, dat je vrij kunt besteden aan bijvoorbeeld opleidingen en cursussen. Dat maakt Emotion voor mij een Great Place To Work.” – Bernd, Projectmanager

Super trots

Heel mooi dus, deze erkenning. Al betekent het niet dat we nu definitief een vinkje zetten achter een van onze belangrijkste doelstellingen. We blijven eraan bouwen. “Dat is ook belangrijk om je certificaat te behouden”, zegt Sylvia. “Je gaat een commitment aan van drie jaar, waarbij je elk jaar opnieuw wordt beoordeeld. Het is best bijzonder dat het certificaat direct de eerste keer verstrekt is, dat gebeurt niet vaak. Verder hebben we de ambitie om in 2024 de top drie te halen van best workplaces. Maar voor nu: super trots op dit mooie resultaat!”