Emotion | Het leven als projectmanager communicatie Ga naar main content
Leestijd 5 min

Het leven als projectmanager communicatie

“Dus jij bent projectmanager bij een marketingcommunicatiebureau? Oké, leuk. Maar wat doe je dan de hele dag?” Tja, goede vraag! Ik maak wel even een overzichtje, want daar zijn projectmanagers dol op ;-). Komt ‘ie:

Gáán!

Even rustig opstarten zit er niet in. Nog voor de bodem van m’n eerste kop koffie in zicht is, zijn de eerste telefoontjes al gepleegd en is de mailbox gecheckt. Een klant met de laatste input voor social post, de drukker met een vraag over het bestand voor een magazine of een designer die een logo wil reviewen.

En dan, actie! Er komt namelijk een aanvraag voor een grote campagne binnen. Ik ga meteen aan de slag met een offerte, de planning en het opstellen van een briefing. En in no time verzamel ik het juiste team om me heen. Met een brand manager, designer, copywriter en campagne manager bijvoorbeeld.

Bekijk onze gave vacature voor projectmanager!

"Als ik me wil bemoeien met communicatie, beeld of tekst. Dan kan dat gewoon."


Zo zie ik projectmanagement

Als projectmanager zorg je ervoor dat projecten van A tot Z op rolletjes lopen. Dat gaat om hele gevarieerde projecten en voor veel superleuke klanten tegelijk. Ik werk onder andere voor mooie merken als Euromaster, Bravo, Centraal Beheer en Horecava.

Schakelen maar

Je bent dé schakel tussen klanten, leveranciers en collega’s. En in de bureauwereld is niet alles te plannen. Je moet dus best stevig in je schoenen staan om het hoofd koel te houden. Met 20 deadlines, een eindeloze to-do-lijst, terwijl de mails binnenstromen, de telefoon rinkelt én de toko in de hens vliegt.

Meer dan een regeltante

Maar als projectmanager ben je meer dan een regeltante. Je kent nieuwe trends, je weet wat er leeft en denkt na over manieren om je klant nóg beter te begrijpen. Als ik me wil bemoeien met communicatie, beeld of tekst. Dan kan dat gewoon.

"De kick van een afgerond project of een uitdagende nieuwe klus, dat is heerlijk."

Daarom projectmanager bij Emotion

Uniek bij Emotion is dat we een deel van onze tijd besteden aan maatschappelijke organisaties. Die daar natuurlijk niet voor hoeven te betalen. Nopvertising noemen we dat. Zo werken we voor Drakenbootfestival en Villa Joep. En we zetten onszelf op de kaart met ons eigen Mixed Emotions Magazine en het unieke marcom-festival Mixed Emotions Live. En daar werken we allemaal – vanuit onze eigen expertise – met veel plezier aan mee.

Fantastische werkplek

Projectmanagement is wel eens hectisch en stressvol. Maar het is ook snel, dynamisch en gevarieerd. De kick van een afgerond project of een uitdagende nieuwe klus, dat is heerlijk. En het mooie van alles: ik mag dit doen op een fantastische werkplek. Waar we aandacht hebben voor elkaar, bijzonder goed werk maken én – niet geheel onbelangrijk – een hoop plezier hebben.

Nu jij!?

Mooie klussen hebben we volop! Dus kan ons team een ervaren projectmanager gebruiken. Bruis jij van enthousiasme na het lezen van deze blog? You know what to do: solliciteer op deze waanzinnige vacature. Eerst nog even over de functie kletsen? Bel mij, Merle, op: 06 810 936 33.