Een projectmanager, wat is dat?

'Dus jij bent projectmanager bij een communicatiebureau? Oké. Maarre, wat doe je dan de hele dag?' Ehh tsja, die vraag krijgen we vaker. Daarom zet projectmanager Suzette even alles voor je op een rijtje.

#wakkerwordenmetfred

Elke ochtend is het wakker worden met Fred; onze emotion-chef die elke ochtend zorgt voor smoothies, warme croiss… Nee, helaas. Fred=Koffie van Fred. Een tof no-nonsense merk dat we hebben ontwikkeld voor Fred Bosman. Een koffie-goeroe met een flinke staat van dienst. En met errug goeie koffie!

Mail checken en gáán

En nog voordat de bodem van het eerste kopje in zicht is, zijn de eerste telefoontjes al gevoerd en mailtjes gelezen. Een klant die de laatste informatie stuurt voor een campagne, een drukker die met smart zit te wachten op bestanden voor een magazine of een vormgever die een nieuw logo wil reviewen. Anderhalf uur en twee koppen Fred later is er, met een beetje geluk, tijd voor het checken van een nieuwe ronde mails. Die kunnen overal over gaan: van tekstuele wijzigingen op een folder tot een aanvraag voor het bouwen van een nieuwe website of app. Ik kom meteen in actie: klus in de planning, een offerte maken, een briefing opstellen. Of er wordt een projectteam samengesteld en regelmatig overlegd met collega’s en leveranciers.

Ook heel leuk…

zijn de brainstormsessies en het ontwikkelen van (creatieve) voorstellen met vormgevers, copywriters, online marketeers en artdirectors. Voordat een voorstel de deur uitgaat, wordt ‘ie vanuit verschillende invalshoeken bekeken en aangescherpt. We zijn soms een tikkeltje eigenwijs. Logisch, want aan een communicatiebureau dat alleen maar ja-knikt, heeft nog nooit iemand iets verdiend ;-). En het bouwen van een stevig merk is altijd ons belangrijkste doel!

Lunch

12.30 is schafttijd. Als er tijd is ;-) Boterhammetje pindakaas/hagelslag is de emo-favoriet!

24/7

Een tikkeltje cliché misschien, maar projectmanager ben je altijd en overal. Je kent nieuwe trends, werkt aan blogs - zoals deze –, weet wat er leeft op sociale media en denkt na over manieren om je klant nog beter te helpen. We doen ook wel eens iets extra’s, zoals werken voor StadsAkkers. En we zetten onszelf op de kaart met ons eigen Mixed Emotions magazine en het unieke marcom-festival Mixed Emotions Live.

Dat maakt projectmanagement zo leuk. Het is snel, dynamisch, gevarieerd. De hete adem van een deadline geeft soms stress, maar maakt ook fanatiek. De kick van een afgerond project of gave nieuwe klus: daar doe je het voor.

Spring maar achterop
En gave nieuwe klussen hebben we volop! Ons team kan dus wel een ervaren projectmanager gebruiken. En jij weet nu precies wat dat betekent. Geïnteresseerd? Solliciteren maar op onze toffe Projectmanager vacature.