Stages

Welkom bij de stagiairepagina van Emotion! Wij zijn Nils, Maico en Lieke en we nemen je mee door onze stageperiode. Als webdeveloper, vormgever en communicatiemedewerker.

Kijk en lees je mee?

Dit zijn wij

Maico
Vormgever

Zo ziet onze dag eruit

Lees hieronder mee hoe Lieke, Maico en Nils hun dagen doorbrengen en ervaren bij Emotion!

Maico, Vormgever

De dag van Maico

Het is 8.30 uur, ik kom aan bij Emotion, pak een glas thee en ga aan het werk. Ik kijk naar mijn planning en begin met mijn taken voor deze dag. Er staat een hele toffe opdracht op de planning voor vandaag, een promotie video maken over alle artiesten voor het Drakenbootfestival! Hierbij kan ik echt mijn creativiteit kwijt, en geleerde skills toepassen in de praktijk. Om half 1 hebben we de dagelijkse gezamenlijke lunch, om half 2 ga ik weer verder met mijn werkzaamheden. Deze middag ga ik bezig met het maken van de WC-posters, een interne opdracht die iedere stagiair hier in zijn eerste weken mag doen. Na dat ze op de afdeling de posters hebben bekeken en goedgekeurd, heb ik ze geprint… en nu hangen ze daadwerkelijk op de wc’s in het hele bedrijf! En tja, als je het naar je zin hebt en werkt aan opdrachten die je leuk vindt… dan vliegt de tijd, dus om 17.30 uur stap ik weer op de fiets. Met een voldaan gevoel ga ik naar huis, ik kijk nu alweer uit naar morgen!

De dag van Lieke

Om half negen kom ik binnengelopen en start ik de dag op. Dit houdt in dat ik dan bezig ben met het checken van mijn mail, dat ik mijn taken van de dag op een rijtje zet en natuurlijk even bij klets met mijn collega’s! ;)

Vervolgens ga ik aan de slag met de taken die er voor die dag op mij liggen te wachten. Deze taken kunnen heel erg variëren. Vandaag ben ik bezig met het schrijven van een tekst voor een blogpost. Ook heb ik ’s middags een brainstormsessie voor het bedenken van nieuwe content voor op de social media van het Drakenbootfestival.

Van half één tot half twee lunchen we altijd met het hele team samen. De lunch krijg je als stagiair vanuit Emotion. Dit is altijd erg uitgebreid met vers brood en vele soorten beleg. Ik kan wel zeggen dat ik hier gewoon word verwend!

In de middag ga ik vaak verder met de taken waar ik in de ochtend al aan begonnen was. Deze probeer ik dan af te maken en wanneer ik het niet afkrijg, plan ik ze in voor de volgende dag. Voor ik het weet is het alweer half 6 en dus tijd om naar huis te gaan.

De dag van Nils

Als stagiair Interactie werk ik samen met twee developers, een UX-designer, online marketeer en webconsultant. Een leuk team, waarin ik vooral samenwerk met de developers. Dat gaat van even wat logo’s aanpassen op een website tot het bouwen van complete pagina’s. Of zelfs een hele nieuwe website. Het leuke van die grote projecten is dat iedereen erbij betrokken is. Van UX-designer, webconsultant en developer tot vormgever en copywriter. Dat maakt mijn stage erg leerzaam. Eén van die grote projecten is bijvoorbeeld de website van Mixed Emotions Live, het marketing en communicatiefestival van Emotion. Hiervoor mag ik de website bouwen (hoe cool)! Ik verdiep mij dus in het evenement, doe onderzoek naar de technische mogelijkheden en als team werken we in een sessie een wireframe uit. Op basis daarvan ga ik aan de slag, waarbij ik natuurlijk gewoon hulp kan krijgen van mijn toffe collega’s. En als je met zulke dingen bezig bent, gaat een dag natuurlijk vliegensvlug.

Hoe wij Emotion ervaren

  • Tof BPV bedrijf!
  • Goed opgevangen, warm welkom!
  • Meelopen met alle afdelingen, om zo een beeld te krijgen van wat er in intern gebeurt. (erg leerzaam)
  • Werken aan toffe opdrachten voor te gekke klanten.
  • Gezellige sfeer!

Heb je nog vragen?

Wil je nog meer weten over stages bij Emotion? Neem gerust contact met ons op! Als je wil zou je zelfs nog met een van ons kunnen praten om een beter beeld te krijgen hoe het hier bij Emotion er aan toe gaat