Leestijd 2 min

Marte zet de grote lijnen uit

Marte werkt al 6 jaar bij Emotion. Tijd om in gesprek te gaan met onze communicatieadviseur.

Marte

Jouw werkweek

“Ik geef communicatieadvies, vaak aan de hand van een concrete vraag maar soms ook proactief. Als ik bijvoorbeeld weet dat klant druk bezig is met de lancering van een nieuw product, dan vraag ik ‘Joh, zijn jullie er al mee bezig?’ Nieuwsgierigheid en interesse naar bestaande klanten vind ik belangrijk.”

“De vraag van de klant vertaal ik naar een goede interne briefing om samen met de grafisch designers, onze copywriter, online marketeers en webdevelopers tot een onderscheidend voorstel te komen. Verder beoordeel ik voorstellen, presenteer ik concepten bij klant en licht ik plannen toe. Ik blijf altijd betrokken bij een project. Ik zet na de pitch of kick-off de grote lijnen uit en zorg dat het niet plotseling een andere kant op gaat. Hoe meer uitvoerend het wordt, hoe groter de rol van de projectmanager wordt.”

On the job coaching

“Naast het adviesstuk naar klanten heb ik als adviseur een belangrijke rol binnen het team. Zo coach ik de projectmanagers ‘on the job’, dus echt tijdens projecten. Dan kijk ik naar iemands ontwikkelpunten, ambities, krachten en waar iemand naartoe wil werken. Samen bekijken we dan hoe het beste eruit te halen valt. Ik geef feedback en voer maandelijks coachingsgesprekken.”

Klanten verder helpen

"Als er één project is dat ik bijzonder vind is het wel de StadsAkkers, een van onze nopvertising projecten. Daar ben ik al vanaf het begin bij betrokken. Het is heel leuk om te zien hoe dat gegroeid is tot waar we nu staan. Dat soort projecten dragen voor mij persoonlijk echt bij aan het werk bij Emotion. Door lange samenwerkingen leer je een klant en hun branche echt kennen. Dat soort lange en intensieve klantrelaties zorgen ervoor dat je samen écht kunt bouwen aan een sterk merk. Heel tof vind ik dat!"

En verder?

“Ik heb door de jaren heen de kans gekregen om me te blijven ontwikkelen, met een opleiding tot communicatieadviseur bijvoorbeeld. Maar ook daarna, met een cursus adviesvaardigheden. En verder maken Mixed Emotions Live, de vrijheid en de korte lijntjes tussen collega's dat ik werken bij Emotion heel inspirerend vind.”

Heb jij onze vacatures al gezien? Reageer en misschien word jij de nieuwe collega van Marte!

6 augustus 2018