Leestijd 3 min

VR is het helemaal!

Virtual reality? Da’s toch met zo’n rare bril op je hoofd? Klopt. Maar het is veel meer. Sterker nog: het is de toekomst. We leggen het even voor je uit. En daarna moet je het zo snel mogelijk beleven, want het is echt leuk!

Vr

Dit is het

Bij VR doe je dus een speciale bril op. En door die bril zit je in een virtuele omgeving. Die komt kant-en-klaar uit de computer. En omdat de bril rekening houdt met jouw beweging, voelt het als een levensechte interactieve ervaring, waarin je kunt verkennen en handelingen uitvoeren.

Dit wordt het

VR is op dit moment de meest complete computer-beleving die er is. Je waant je echt even in een andere wereld. En dat smaakt naar meer. Met dat ‘meer’ zijn grote bedrijven als Apple en Facebook druk bezig. Het doel? Een VR-ervaring die alle zintuigen aanspreekt. Dus dat je het bos ruikt en de bast van de bomen voelt. En uiteindelijk een ervaring die niet meer van echt is te onderscheiden. De grote spelers zijn hard op weg dit voor elkaar te krijgen.

Dit wordt er gedaan

Voor de entertainmentindustrie is VR heel interessant. Want ‘we love entertainment’! Veel mensen hebben al geproefd van een soort tussenvorm, zoals bij de dino-spaaractie van Albert Heijn. Daarbij schoof je je telefoon in een analoge plastic of kartonnen bril. Maar echte VR is een volledig persoonlijke beleving. Je kunt virtueel wel anderen ontmoeten, maar je hebt allebei die VR-bril op. Hoe gaat dat in de toekomst verder ontwikkeld worden? We weten het nog niet.  

En er zijn nog talloze andere mogelijkheden. Wat te denken van trainingen bij defensie, brandweer, gezondheidszorg of onderwijs? Of VR inzetten om kinderen bewust te maken van de gevolgen van pesten. Het is zo’n intense ervaring, dat het echt effect heeft.

Dit is wat wij doen

Appmanschap heeft zich nu ook in de wereld van VR gestort. We ontwikkelden al een mooie experience voor het EK-hockey, met 3D-weergaven van topspelers van het Oranje hockeyelftal. In de experience sta je in de kleedkamer van het Nederlands elftal. Je kunt een hockeystick pakken om daarmee een bal te scoren en trucjes te doen. En je mag zelfs op de foto met je Oranje-held.

De hype rondom VR is groot. Wil je ook innoveren? Appmanschap denkt graag met je mee in mogelijke toepassingen! Ondertussen blijven wij verder onderzoeken en experimenteren. 

5 januari 2018