Leestijd 3 min

Aangenaam, technologie hier

Wat ging het snel hè, de technologische ontwikkelingen in 2017. Artificial Intelligence, Virtual Reality, Bitcoins en het gebruik van social media, er gebeurt een hoop. En daar gaan we in 2018 vrolijk mee verder.

Aangenaam Technology

Persoonlijke tintje

Maar zoals altijd krijg je bij een reactie een tegenreactie. En in een wereld die door technologie gedomineerd wordt is dat: persoonlijke benadering! Daar maken organisaties en marketeers al veelvuldig gebruik van en de mogelijkheden worden komend jaar verder uitgebreid. We kennen de gepersonaliseerde aanhef in e-mail en de persoonlijke aanbevelingen in nieuwsbrieven. Het vervolg daarop is het bepalen van content op het moment dat de e-mail geopend wordt. Het weer, het apparaat, je locatie en tijdstip hebben invloed op de content die je ziet.

Een beloningsdonut

Apps zijn voor organisaties een perfecte manier om informatie te verzamelen en in te zetten. Zo speelt Dunkin’ Donuts in op de behoefte van de gebruiker. Die krijgt tips, ziet welke locatie dichtbij is en het beloningsysteem zorgt ervoor dat de bestelling klaarstaat zodra je de winkel binnenstapt en betalen gaat via de app zelf. Alles wordt gedaan om het de (terugkerende) gebruiker zo makkelijk mogelijk te maken; Service, geen wachttijd en een vers product.

“Zeg het maar.”

Ook voice- en visual search blijft groeien in populariteit. Je staat in een kledingwinkel, maakt een foto van die hele mooie jas en de zoekmachine begrijpt dan na een tijdje dat jij die jas van dat merk wilt hebben. Komt de jas in de aanbieding of ben je in de buurt van een winkel waar ze de jas verkopen, dan krijg je een melding.

De toekomst is hier

De reguliere advertentie- en reclamecampagnes worden steeds minder relevant. 2018 wordt een zoektocht naar nieuwe manieren om consumenten te bereiken. Video gaat daar een belangrijke rol in spelen. Het is een aantrekkelijke manier om een merk neer te zetten.

De afstand tussen mens en technologie wordt kleiner, de verbintenis groter. De ontwikkelingen van het verleden gaan volle bak door. Eind december maken we de balans weer op!

1 december 2017