Leestijd 4 min

Emotion hartje Slack

Slack is een zakelijk communicatieplatform dat in korte tijd miljarden dollars waard is. Bij Emotion zijn we fan van Slack. Emailoverload is verleden tijd. Slack is het nieuwe communiceren.

Slack

Slack is hot

Slack heeft een vliegensvlugge start gehad. Binnen 24 uur na de oprichting in 2013 hebben zich al 8000 klanten aangemeld. Hoewel het idee achter Slack op zich niet heel vernieuwend is, chatsystemen zijn er genoeg, weet Slack zich toch te onderscheiden. De vormgeving is gebaseerd op de kleuren van videogames. De ronde letters en de vele emoji’s, het maakt het een speelse omgeving.

Dit kun je ermee

Slack is een chatsysteem voor werknemers. Mensen chatten in publieke chatkanalen, een-op-een en in ‘gesloten’ chatkanalen. Reageren kan tekstueel en met de grote voorraad emoji’s. Het succes zit hem er mede in dat Slack werkt op vrijwel elk apparaat. Android, Apple en van alle browsers tot Linux. Het delen van Google Docs bestanden, Dropbox en je zakelijke agenda is heel makkelijk. Het voordeel voor de betalende gebruikers is de ongelimiteerde berichtenopslag. Er ontstaat als het ware een online archief. Nieuwe werknemers kunnen alles teruglezen en hebben op die manier snel veel informatie over het bedrijf en zijn werknemers.

Dikke investeringen

Het succes van Slack bleef niet lang onopgemerkt. De belangrijke investeringsmaatschappij Andreessen Horowitz investeerde na een jaar zo’n 43 miljoen dollar in Slack. Het bedrijf won de prijs voor ‘snelst opkomende startup van het jaar’ van Techcrunch, een van de belangrijkste sites in Silicon Valley. Hét walhalla op het gebied van technologiebedrijven. De lijst met prominente bedrijven die Slack gebruikt, groeit hard. Wat te denken van Samsung, eBay, Dow Jones, Airbnb, Facebook, Adobe, Buzzfeed en The New York Times. Dat heeft er mede voor gezorgd dat Slack nu miljarden dollars waard is.

Het succes is daar. En nu?

Er wordt hier en daar voorzichtig gesproken over een beursgang, maar concrete stappen lijken er nog niet te zijn gezet. Het bedrijf is continu bezig met verbeteringen. Zo wil Slack vanaf 2018 gebruikers de mogelijkheid bieden om gegevens op te slaan in Europa in plaats van in de VS. Dat zou meer Europese klanten moeten trekken. En natuurlijk blijft de emoji-database ook continu groeien. 

2 januari 2018